tiistai 14. helmikuuta 2017

Tampereen kuntavaaliehdokas Seppo Lehto: Metsien ahne hävittäminen vie kaupunkilaisilta pois mahdollisuuksia omatoimisesti ylläpitää työkykyä ja terveyttä. Tiivisrakentaminen luo ja lisää sairauksia

Tampereen kuntavaaliehdokas Seppo Lehto: Metsien ahne hävittäminen vie kaupunkilaisilta pois mahdollisuuksia omatoimisesti ylläpitää työkykyä ja terveyttä. Tiivisrakentaminen luo ja lisää sairauksia

Hyvää ystävänpäivää kaikille tamperelaisille äänestäjille Tampereen kuntavaaleissa 2017

Kuntavaaliehdokas Seppo Lehto aito vihreä linkolainen luontoarvojen puolestapuhuja kuntavaaliehdokkaanne puolustaa keuhkojamme, sydämiämme, sekä henkistä terveyttämme. 

Rantarakentajien korruptioliigat nurin Tampereen kaavoituksen osalta. Tuhotkaa mädät ja homeiset rakennukset Tullintorin luota, mutta metsät rauhoitettava 


Huomioikaa seuraava terveysuutinen kaavoituksen osalta mitä tiivisrakentaminen ja metsien hävittäminen tarkoittaa terveydellemme.

Loppu Tampereen tiivisrakentamiselle, Eteläpuiston kaavoituksen lisärakentamisille etc

Tutkittu juttu: "Kaupunkimetsä voi ehkäistä sairauksia!", kaiken muun hyväolon tunteen lisäksi

Lähde:"Helsingin Keskuspuisto on laaja yhtenäinen kokonaisuus, josta periaatteessa saisi hyvän terveysmetsän" (professori Liisa Tyrväinen haastattelusta katkelmia 2014 vuodelta). 

Tiedämme kaupunkimetsässä liikkuminen virkistää mieltä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että metsällä voi olla sairauksia ehkäiseviä konkreettisia terveysvaikutuksia.

Vasta vähitellen on alettu ymmärtää luontoalueiden terveysvaikutuksia. Länsimaissa on valtavia terveysongelmia, mitkä liittyvät stressiin, työuupumiseen ja masentuneisuuteen. Liikkumattomuutta on paljon. Isot metsäalueet mahdollistavat mielekkään ulkoilulenkin, pienellä puistopläntillä se ei onnistu.

Metsien ahne hävittäminen vie kaupunkilaisilta pois mahdollisuuksia omatoimisesti ylläpitää työkykyä ja terveyttä. Tiivisrakentaminen luo ja lisää sairauksia kaupunkilaisille.

Keinotekoinen kaupunkipuisto ei aja samaa asiaa kuin aito metsä.

Hieno iso rakennettu puisto istutuksineen näyttää palauttavan kohtalaisen tehokkaasti stressistä. Kenttäkokeissa kuitenkin todettiin, että elpyminen stressistä tapahtui hieman paremmin metsässä.

Aikaisemmat tutkimukset myös viittaavat siihen, että metsäalueet olisivat elvyttävämpiä. Metsät ovat yleensä laajempia, kasvillisuus on monimuotoisempaa, melutaso ja ilmansaasteet ovat vähäisempiä. Ne ovat terveydelle hyödyllisiä asioita, Tyrväinen jatkaa.

Stressin aleneminen näkyy esimerkiksi mielialan muutoksena. Myönteiset tuntemukset kuten keskittymiskyky ja energisyys lisääntyvät.

On todettu myös fysiologisia muutoksia, esimerkiksi verenpaine laski ja syke aleni luontoalueilla.

Taatkaamme Näsijärven ja Pyhäjärven rannat vapaiksi rantarakentamisilta jotta voimme nauttia luonnosta kuten Seppo Lehto tamperelainen meloja Hangossa vieraillessaan 2012

Kenttäkokeita teki japanilainen tutkijaryhmä. Japanissa vastaavia kenttäkokeita on tehty kymmenisen vuotta ja siellä on sertifioitu kaupunkimetsiä virallisiksi terveysmetsiksi koetulosten perusteella.

Metsässä ulkoilu näyttää vaikuttavan positiivisesti vastustuskykyyn. Taudinaiheuttajia vastaan taistelevat solut aktivoituvat luonnossa. Japanilaistutkijat ovat osoittaneet, että syöpää ehkäisevien proteiinien määrä lisääntyy veressä pitkän metsässä oleskelun jälkeen.

Yhteiskunnassa pitää siirtyä sairauksien hoidosta niiden ennaltaehkäisyyn ja vähentää terveydenhuollon kustannuksia, silloin pitää kaupunkimetsien terveysvaikutukset huomioida paremmin. Nykyinen kaupunkipolitiikka, lähimetsien rakentaminen ja tiivisrakentaminen ei tue ennalta ehkäisevää terveydenhuoltoa, saati järkevää?




----------------------
Tamperelainen vihreä linkolainen aito kansallismielinen ekologista lokeroamme suojeleva kuntavaaliehdokas Seppo Lehto valtuustoon tuellanne, kiitos etukäteen.
http://tamperelainen-kunnallisvaaliehdokas.blogspot.fi/
--------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti